Week 6 !!!

Week 5

De Rehoboth: Week 5
De Rehoboth week 5

De Rehoboth: Week 5

Samenvatting van de week:

De vijfde week is de week van het zichtwerk, ruimte voor ruimte komt af en in de laatste fase wordt het steeds drukker. Deze week zijn alle vloeren gelegd, is veel van het systeemplafond gemonteerd, zijn diverse aftimmeringen gemaakt en zijn diverse installaties afgerond. Ook de interieurbouwer is begonnen met het monteren van de kapstokken en de keukens worden in de lokalen terug geplaatst. De behanger heeft een groot deel van het werk erin gemaakt en de schilders sausen en schilderen alle onderdelen die voor hun klaar staan. De glaszetters hebben al het glas afgekit en de schoonmaker is begonnen met het opruimen van de school. De dakdekker is nagenoeg gereed en heeft de laatste doorvoeren geplakt. Buiten zijn de gevelpanelen gemonteerd en is de hovenier druk bezig geweest met de laatste fase van het plein.

Het leerplein van de bovenbouw is bijna klaar
Nog wat laatste puntjes en dan zijn ook de lokalen klaar
De gangen krijgen ook vorm
Het dak is nagenoeg klaar
De hoveniers gaan hard
Het leerplein van de onderbouw gaat ook al hard

De komende week:

Onze laatste week gaat van start. Het is de week waarin we de laatste aftimmeringen aanbrengen zoals onder andere de vensterbanken. Ook is het de week waarin de schilder zijn werk zo goed als mogelijk afrond. Vanaf woensdag komt de verhuizer en hiervoor zal de schoonmaker proberen zoveel mogelijk vuil te verwijderen. In de eerste dagen wordt het systeemplafond afgerond en zal de vloerlegger de vloeren lassen en kitten. In het begin van de week worden de installaties ingeregeld en aan het eind van de week wordt de PV installatie geleverd en gemonteerd.

Buiten wordt er hard gewerkt aan het schoolplein en de dakrandafwerking. De komende week wordt de berging geleverd en gemonteerd en worden de hekken geplaatst. Daarnaast is de metselaar terug van vakantie, zij zullen de gevels gaan herstellen en nieuwe raamdorpelstenen plaatsen.

Vanaf donderdag heten wij het team welkom op hun nieuwe school waarna zij in samenwerking met hun ICT partij de klaslokalen gereed maken voor het nieuwe schooljaar.

De Rehoboth is dan een nieuw schoolgebouw wat voor 98% gereed is. Ongetwijfeld zullen er nog wat schades blijven zitten of zijn er nog werkzaamheden buiten het gebouw. Dit gaan wij in de komende periode of in de herfstvakantie oppakken zodat de 100% wordt behaald. Met vertrouwen kijken wij uit naar de laatste drukke week waarin we de eindstreep zullen gaan halen. We zijn erg benieuwd naar de reactie van de school!

Volop bezig met van alles!
Volop bezig met van alles!

Jeffrey Gilein

Jeffrey Gilein

Projectleider bij Meerbouw Rotterdam B.V.

De vierde week is een bijzondere week. Het eerste deel wordt in deze week afgerond en daarmee wordt het eindproduct zichtbaar. Partijen van de ruwbouw ronden hun werkzaamheden af en we nemen deze week dan ook afscheid van bijvoorbeeld onze isolateurs. Hun taak zit erop wat betekend dat de taak van de volgende partijen weer begint.

Alles is verbonden en van elkaar afhankelijk. Een kink in de kabel (door bijvoorbeeld het slechte weer van donderdag) heeft directe gevolgen op het proces. Gelukkig werken onze partners samen en als team stellen wij ons flexibel op. We zijn dankbaar voor de inzet en om deze samenhorigheid nog meer te versterken heeft Meerbouw getrakteerd op een lekkere snack.

Samenvatting van de week:

We gaan werken richting de afronding en met de vierde week achter de rug hebben we weer goede stappen gezet. Stap voor stap worden onderdelen afgerond. De komende week wordt fase voor fase klaar gezet. Dit is nodig want halverwege week 33 staat de verhuizer alweer op de stoep (dus we hebben nog maar 7 werkdagen te gaan).

De eerste lokalen zijn nagenoeg klaar. Aftimmeringen zijn geplaatst, de installatie is afgerond, de plafonds zijn gemonteerd, de schilders hebben hun het meeste werk verricht en de vloer is aangebracht. Het resultaat;

De eerste klaslokalen staan zo goed als klaar

Er moet nog worden behangen (de behanger start maandag), de vensterbank moet nog worden gemonteerd (wat we als laatste doen) en het hang en sluitwerk wordt in de laatste week afgemonteerd. Er is nog genoeg te doen maar het eind is in zicht voor fase 1.

De vloerafwerking wordt aangebracht in de klaslokalen
De vloerafwerking wordt aangebracht in de klaslokalen
Klaslokalen in de latere fasen staan klaar voor de vloeren en plafonds
En ook kantoren worden gestoffeerd

Wat er o.a. nog meer gebeurd is deze week;

  • De gevelisolatie is afgerond en de afwerking van de naden is nagenoeg klaar
  • De bodemisolatie is gereed
  • Het glas van de gevels is geplaatst
  • De isolatie van het dak is geheel gereed, we zijn weer waterdicht!
  • De klimaatinstallatie heeft nagenoeg zijn binnen werkzaamheden afgerond

Ook de elektricien heeft deze week weer een mooie stap gemaakt. De verwachting is dat komende week een groot deel van hun werk gereed zal zijn. Zij bewegen flexibel mee en dragen zorg dat de school straks goed kan functioneren.

Ook de algemene ruimten krijgen steeds meer vorm. Deze week zijn de koepels gemonteerd op het leerplein. Op het terrein is ook een hoop bedrijvigheid. De riolering is geïnspecteerd en vervangen, Het grondwerk is vergevorderd en de voorbereidingen voor het straatwerk zijn getroffen. De gevels krijgen stap voor stap meer vorm, de dakrand is klaargezet voor de afwerking.

Strak en netjes!
En uiteraard netjes gelabeld
De koepels worden gemonteerd, mooi daglicht!
Voorbereidingen van het grondwerk aan de achterzijde krijgen vorm
Gevels staan klaar om af te werken
De voorbereidingen voor de luifels zijn getroffen, de entree krijgt vorm

De komende week:

Die staat in het teken van afronden. Met nog steeds ca. 50+ man wordt er dagelijks gewerkt en wordt er dag voor dag gewerkt naar de laatste week. Op het dak worden de laatste zaken afgerond, de dakrandbeveiliging wordt aan het eind van de week geplaatst. Binnen wordt een groot deel van de vloerafwerking aangebracht en de behanger zal de wanden voorzien van vliesbehang. We zullen een start maken met de afwerking van de gevels en de binnen beglazing wordt geplaatst. Ook komt deze week de specialistische partij voor de brandwerende afdichtingen zodat de twee compartimenten veilig zijn. De interieurbouwer brengt de garderobes en zal deze plaatsen. Met nog twee weken te gaan werken we de komende week richting de eindsprint. De laatste week is altijd hectisch maar met de stappen van volgende week zullen we klaar zijn voor die laatste week.

Week 3

De Rehoboth: Week 3

De Rehoboth: Week 3

We zijn over de helft, zowel in tijd als in productie want we liggen nog steeds op schema. Wederom is er hard gewerkt deze week om de ruwbouw af te ronden. Een week geleden werden de laatste kozijnen gesloopt, deze week zijn de laatste kozijnen gemonteerd.

We zijn in de watten gelegd deze week. Frikandellen op dinsdag vanuit de school, Zeeuwse bolussen op woensdag (bedankt aan anoniem) en vrijdag vanuit Meerbouw broodjes kipshoarma (Lekker Jasp). Harde werkers moeten brandstof hebben! De betrokkenheid vanuit zowel de school, de omgeving als het bestuur is gaaf! Serieus bedankt voor jullie support, de betrokkenheid vanuit jullie doet ons goed!

Mooie complimenten!

Samenvatting van de week:

De ruwbouw heeft deze weken grote stappen gemaakt. In de eerste twee fasen is dit zo goed als afgerond waarbij we in de komende week een grote stap zullen zetten in de afbouw. De installaties liggen goed op schema waarbij de elektricien vooruit loopt in de planning. De klimaatinstallatie is aangesloten bij de eerste units waarbij de rest van de units in de komende weken gepland staan.

De isolatie van de gevels is nagenoeg klaar en de bodemisolatie is aangebracht. Meer vloeren zijn geëgaliseerd, de gevelkozijnen zijn gemonteerd en de eerste puien zijn van glas voorzien. Helaas viel het weer een beetje tegen waardoor de dakdekker niet heeft kunnen knallen. Desondanks het weer liggen zij nog steeds op schema. Ook de plafonneur is druk bezig geweest en heeft fase 1 nagenoeg geheel van een raster voorzien. De stukadoors zijn zo goed als gereed, In de toiletten is de gietvloer aangebracht en de tegelzetter heeft een hoop van het tegelwerk inmiddels afgerond. Al met al dus wederom een zeer goede week.

De gevelkozijnen zijn gemonteerd
Het tegelwerk en de gietvloer van de jongens WC
Het tegelwerk en de gietvloer van de meisjes WC
Een hoop ruimtes zijn geëgaliseerd
De bodemisolatie is aangebracht
Het raster op het leerplein en in diverse lokalen is gemonteerd
Lokalen worden gesausd
Het werk aan het terrein wordt gereed gemaakt voor de afwerking
De elektricien is inmiddels ook in fase 3 druk aan de gang

De komende week:

Volgende week gaan we grote stappen maken in de afbouw. We schalen op in timmerlieden waarbij we klaslokaal voor klaslokaal gereed zullen zetten voor de afwerking maar ook in de overige afbouw worden flinke stappen gezet. De schilder heeft al veel schilderwerk voorbereid en inmiddels gerealiseerd en zal dit tempo doorzetten, De vloeren worden in de laatste fase geëgaliseerd en in de eerste fase starten zij met de afwerkvloer. De plafonneur schaalt op en zal starten met het platen van fase 1 in combinatie met het raster in fase 2 en 3. De installateurs zullen een voorzichtige start maken met de af montage. Al met al gaan we vooruitblikken naar de afronding van de eerste fase.

We zijn op de helft:

Een spannend moment want "gaat het wel goedkomen?" Het antwoord moet ja zijn want de kinderen moeten weer naar school kunnen. Het antwoord lijkt wat ons betreft zeker JA maar natuurlijk gaat niet alles vanzelf en natuurlijk lukt het niet alles helemaal. Helaas hebben we te maken met levertijden en helaas lukt het niet om alles 100% te krijgen. Het zijn maar 6 weken en dat is best heel krap. Toch zijn de punten die open blijven (denk bijvoorbeeld aan zonwering die ingemeten moet worden) minimaal en samen met de school zullen we zoeken naar een passende tijdelijke oplossing. Heel veel lukt en dat zorgt ervoor dat de school niet tijdelijk elders gehuisvest moet worden. De school is straks weer klaar voor het onderwijs en dit bespaart zoveel overlast (en kosten) wat uiteindelijk ten goede komt aan het project. Het is een uitdaging voor ons als aannemer en voor onze partners maar de baten wegen wat ons betreft zeker op tegenover de kosten. Wel moet je een gemotiveerd team hebben die met elkaar de schouders eronder wil zetten. Gelukkig is hier geen gebrek aan bij de Rehoboth!

Week 2

De Rehoboth: Week 2

De Rehoboth: Week 2

De week begon met regen en wordt afgesloten met 31 graden. Met diep respect kijk ik naar de no-nonsense werkmentaliteit op de bouw. Wat wordt er hard gewerkt door heel veel mensen tegelijk (inmiddels 50+). Ondanks de drukte, door de hoeveelheid werk, heerst er geen chaos. We hebben grip op het proces.

In een normaal bouwproces heeft de planning een rode draad waarbij werkzaamheden elkaar logischerwijs opvolgen. De planning van een schoolrenovatie in de zomervakantie kenmerkt zich door wekelijkse deadlines en mijlpalen. Het is dynamisch en uitloop is niet mogelijk. Wel kan er langer worden doorgewerkt of wordt er op zaterdag gewerkt en bij de Rehoboth gebeurd dit dan ook regelmatig.

Samenvatting van de week:

Deze week hebben we alle mijlpalen in de planning goed geraakt. De slopers hebben door gebeukt en hun werkzaamheden afgerond. De riolering en waterinstallatie onder de vloer is gereed en getest en de elektrotechnische aansluiting van de school is verzwaard voor de nieuwe installaties.

Deze week zijn de stukadoors gestart in de toiletten en klaslokalen. Ook zijn er stukadoors gestart in de gangen. De tegelzetter is gestart en heeft de toiletten betegeld zodat de gietvloer er volgende week in kan. De schilder is gestart en heeft de eerste voorbereidingen getroffen. de plafonneur is gestart en heeft de eerste ruimten voorzien van het raster. De partij voor de vloeren is gestart en heeft de school deels geëgaliseerd,

Naast de partijen welke nu zijn opgestart is er ook grote voortgang gemaakt door de reeds lopende partijen. Zo zijn de dakdekkers deze week gestart aan de tweede fase, zijn de kozijnen van fase 1 en 2 geplaatst en zijn nagenoeg alle binnendeurkozijnen geplaatst. De dakrand begint vorm te krijgen en de gevels zijn grotendeels geïsoleerd. Met zes elektriciens worden ook grote stappen gemaakt voor de elektrotechnische installatie. Al met al hebben we grote stappen in de ruwbouw gemaakt deze week. De komende week wordt dit zo goed als afgerond.

Naast alle werkzaamheden in en aan het gebouw wordt er ook op het terrein hard gewerkt. De riolering is voor de eerste fase opgezocht en aangepast / vervangen. De voorbereidingen voor de nieuwe inrichting zijn gemaakt en er wordt in de tweede fase gestart met het vrij maken van het terrein.

Het terrein aan de zijkant wordt klaar gemaakt voor de wederopbouw
Ook aan de voorzijde wordt hard gewerkt
Beglazing is geleverd en zal volgende week worden geplaatst
Op het dak wordt gestart met de tweede fase
Het leerplein van de onderbouw is voorbereid
En hierna wordt het stucwerk op het leerplein aangebracht
Ook de klaslokalen worden gestuukt zodat de tegelzetter door kan, de schilder is inmiddels ook gestart
De plafonneur heeft het eerste raster geplaatst
Alle binnendeurkozijnen worden geplaatst
Tegelwerk wordt aangebracht in de toiletgroepen
Vloeren zijn deels geëgaliseerd

De komende week:

Volgende week zullen de eerste gevels worden afgerond. Het glas is geleverd en de dakranden en kozijnen worden afgemaakt. Hierna zal het straatwerk worden opgestart waarbij een deel van het plein dan wordt afgerond.

De derde week kenmerkt zich door de overgang van ruwbouw naar afbouw. De klimaatinstallatie wordt in de eerste fase aangesloten, de aftimmeringen worden aangebracht waarbij de eerste lokalen klaar worden gezet voor de schilder en vloerafwerking. Deze partijen zullen op hun beurt de voorbereidingen treffen en starten met het afwerken van fase 1. De stukadoors zullen hun werk afronden en de plafonneur gaat flinke stappen zetten. De vloer wordt geïsoleerd en het isoleren van de gevels gaat ook richting een afronding.

Reflectie:

1/3e van de vakantie zit erop en de hoeveelheid werk wat nog verzet moet worden houdt de druk hoog, het hele team wordt behoorlijk geleefd. Elke week als ik dit verslag schrijf blik ik even terug op het vorige verslag. Het terugblikken en het opsommen van deze week doet me goed. We zijn slechts 10 dagen onderweg en we liggen op schema, Er is een hoop werk verzet en de sfeer op de bouw is goed. De nog uit te voeren werkzaamheden zijn inzichtelijk en nagenoeg geheel georganiseerd. Als de inzet en samenwerking blijft zoals deze nu is dan heb ik vertrouwen. We blijven kritisch en houden elkaar scherp maar met enthousiasme kijk ik uit naar de komende week.

Week 1

Week 4

De Rehoboth: Week 1

Jeffrey Gilein

De eerste week sluiten we af met een sombere dag. Na code oranje en de oranjegekte deze week hebben we gelukkig een goed resultaat. Beste betrokkenen van de Rehoboth; we hebben de school stuk gemaakt...

De eerste gevels worden gesloopt
Doorbraken worden gerealiseerd
Het terrein wordt verder opgeschoond

De eerste week van de renovatie is voor ons de week van de sloop. We verwijderen dat wat vervangen en/of verbeterd moet worden. Het is de week waarop wij volledig inzicht krijgen in de bestaande situatie. Het is ook de week waarin er nog wel eens een verassing op treed nadat plafonds en gevels worden verwijderd. Gelukkig vielen de verassingen mee en mede daarom blikken we terug op een positieve week.

Hoewel de eerste week in het teken staat van sloop ligt er ook focus op de wederopbouw. Dagelijks worden diverse materialen geleverd.

De eerste kozijnen worden geleverd
En worden netjes opgeslagen op de bouwplaats
De eerste levering voor het nieuwe plein
En uiteraard gebruiken we veel isolatie voor het verbeteren van het gebouw

En met de wederopbouw is inmiddels een goede start gemaakt;

  • Wanden zijn geïsoleerd
  • De eerste stappen voor de nieuwe klimaatinstallatie zijn gezet
  • De elektrotechnische installatie voor de klaslokalen is deels aangelegd
  • Kozijnen voor de eerste klaslokalen zijn gemonteerd
  • Gevels zijn gereinigd en worden hersteld
  • De eerste binnenwanden zijn geplaatst
  • Een deel van het dak is inmiddels geïsoleerd en weer waterdicht gemaakt
  • Oude sparingen zijn dichtgezet en nieuwe sparingen worden gerealiseerd

Wanden worden geïsoleerd
Dit zodat we straks een comfortabel, energieneutraal gebouw op kunnen leveren
De eerste kozijnen zijn gemonteerd
De eerste klimaatinstallaties worden gemonteerd
Nieuwe binnenwanden worden geplaatst
En zo worden de nieuwe ruimten van de school inzichtelijk
Op de droge dagen wordt het dak gerenoveerd
Metselwerk wordt gereinigd (links oud, rechts zo goed als nieuw)

En zo is er dagelijks met ruim 40 man, op goede aansturing vanuit onze uitvoerder Johan van Holst, hard gewerkt. Daarnaast zijn er deze week diverse bezoeken geweest van de organisatoren van deze operatie.

Zo is de architect langs geweest om de laatste punten door te nemen waarbij de snelheid in communicatie en besluitvorming vanuit hun ook erg prettig verloopt. Namens de school is Johan Koedood meerdere keren langs gekomen. Met hem zijn de plannen voor het plein doorgesproken en is de renovatie doorlopen. De betrokkenheid van een ieder binnen dit project blijft fantastisch.

De komende week:

In week 2 zullen we nog iets opschalen en verwelkomen we een aantal nieuwe partijen. Er wordt gestart met de voorbereiding voor het saus- en schilderwerk, de vloeren worden waar nodig hersteld, de stukadoor gaat starten en de tegelzetter zal aan het eind van de week beginnen.

We zullen daarnaast doorgaan met het plaatsen van de kozijnen, het uittimmeren van de dakranden, het renoveren van het dak, het aanbrengen van de elektrotechnische- en klimaatinstallatie en het vervangen van de riolering en waterinstallaties. Ook de isolatie zal verder worden aangebracht waarbij we volgende week een groot deel van de ruwbouw zullen afronden. De eerste week was succesvol, de tweede week hopen we op de juiste wijze te vervolgen.

Over het project:

De Rehobothschool (1422 m2 BVO) wordt in de zomervakantie gerenoveerd. In de 6 weken zomervakantie wordt de school gerenoveerd tot een energieneutraal gebouw welke de komende 40 jaar weer mee kan. Gevels worden deels vernieuwd, ingepakt en opgewaardeerd, het dak wordt vernieuwd, de school wordt voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie en de afwerking wordt geheel vernieuwd. Daarbij worden er aanpassingen doorgevoerd zodat het gebouw beter aansluit op het onderwijs. Tegelijk met het schoolgebouw wordt ook het plein aangepakt. Deze renovatie voeren we uit binnen een taakstellend budget waarbij Meerbouw verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het onderhoud voor 20 jaar en waarbij we de energieprestaties voor 20 jaar garanderen.

Vanuit mijn rol als projectleider schrijf ik wekelijks een update over de voortgang en blikken we vooruit naar de week erna. In hoog tempo heeft ons team het ontwikkelingstraject doorlopen en in hoog tempo zullen we deze renovatie uitvoeren.

Mocht u meer informatie willen neem dan gerust contact op. Dit kan via j.gilein@meerbouwrotterdam.nl

Week 0

De renovatie van de Rehoboth is gestart!
De renovatie van de Rehoboth is gestart!

De Rehoboth: We zijn begonnen!

Jeffrey Gilein

Jeffrey Gilein

Projectleider bij Meerbouw Rotterdam B.V.

De laatste schoolweek is aangebroken, voor de school een leuke tijd, lekker op vakantie! Broodnodig want er is hard gewerkt, zeker in de laatste schooldagen. Dinsdag is de officiële kick-off geweest waarbij de school, samen met de projectbegeleiding en de gemeente, het startschot heeft gegeven. Het moment waar wij al enige tijd naartoe werken is aangebroken, we mogen, we kunnen en we gaan!



 

Het officiële startschot is gegeven

Deze week zijn we gestart met het uithuizen van de school. In samenwerking met het team en de leerlingen is de school leeggehaald. Woensdagochtend hebben de leerlingen hun tafel en stoel klaar gezet voor de verhuizer en in de middag hebben zij de school verlaten om in de kerk hun jaar af te sluiten.

Het uithuizen is gestart
De school heeft hard meegewerkt met de verhuizing!

Donderdag was onze eerste dag waarbij we zijn opgestart. Met een team van hoveniers, slopers, timmerlieden, dakdekkers en installateurs zijn de eerste stap gezet. Materialen, materieel en afvalcontainers zijn geleverd zodat de werkzaamheden opgestart kunnen worden. De installateurs hebben de school veilig gemaakt voor de sloop en zijn gestart met het aanpassen van de installaties. De dakdekkers hebben het dak veilig gemaakt, hebben hun materiaal klaargezet en zijn begonnen (nu hopen op goed droog weer!). De timmerlieden hebben diverse zaken gedemonteerd en voorbereidingen getroffen voor de sloop. De hovenier is gestart met het weghalen van beplanting. En tot slot hebben de slopers gedaan waar ze goed in zijn, de beuk erin!

Beplanting en het oude hekwerk wordt verwijderd
Het plein wordt flink onder handen genomen
De harde werkers
De containers zijn geleverd
De sloop van het leerplein van de bovenbouw
De eerste lokalen worden leeg gesloopt
De sloop in volle vaart
Fase 1 is al behoorlijk leeg gesloopt

En hiermee zijn we, als een goed geoliede machine, officieel van start. Met de opstart van de sloop en het uitvoeren van de voorbereidende werkzaamheden staan we klaar voor de eerste week van de vakantie.

De komende week:

De komende week staat er wederom een hoop op de planning. Kozijnen worden geleverd en we gaan starten met de gevelwerkzaamheden. De lokalen staan leeg en we gaan starten met het aanbrengen van de klimaatinstallatie. Het dak wordt deels gesloopt waarbij zullen starten met de nieuwe dakkoepels en de voorbereidingen zijn getroffen om de binnenwanden in te zagen en te verwijderen. Daarnaast zullen de gevels worden geïsoleerd en de installaties worden aangepast. De planning staat strak maar de start is goed.

De komende week wordt spannend omdat we in deze week alle verassingen vanuit de sloop zullen tegenkomen. Hoewel we geen grote verassingen verwachten staan we klaar om accuraat te reageren.

De samenwerking:

Voorafgaand aan de start hebben diverse gesprekken plaats gevonden. Dit project is bijzonder, daar zijn alle betrokken partijen het over eens. Wat dit project bijzonder maakt is de samenwerking die is ontstaan. De gemeente, het schoolbestuur, de school, de projectbegeleiding, Meerbouw en haar partners leveren allemaal commitment. Iets wat gebruikelijk zou moeten zijn maar wat helaas lang niet altijd het geval is. In plaats van wantrouwen overheerst het vertrouwen, vanuit de school naar Meerbouw maar ook binnen Meerbouw en haar partners. Vertrouwen waar ik trot op ben maar wat wederzijds wel verantwoordelijkheden brengt.

De korte doorlooptijd van dit project heeft als invloed dat sommige zaken zoals contracten soms op zich laten wachten en informatie niet altijd 100% wordt gedocumenteerd. Door het wederzijdse vertrouwen staat de uitvoering klaar. Op basis van gelijkwaardigheid wordt gezocht naar de best passende oplossing voor het team en de leerlingen. Alleen op deze wijze is deze flexibiliteit en dit resultaat haalbaar. Ik ben ervan overtuigd dat dit het meest efficiënte en effectieve aanpak is van dit soort projecten. Met enthousiasme kijk ik uit naar het vervolg van deze samenwerking(en).

Over het project:

De Rehobothschool (1422 m2 BVO) wordt in de zomervakantie gerenoveerd. In de 6 weken zomervakantie wordt de school gerenoveerd tot een energieneutraal gebouw welke de komende 40 jaar weer mee kan. Gevels worden deels vernieuwd, ingepakt en opgewaardeerd, het dak wordt vernieuwd, de school wordt voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie en de afwerking wordt geheel vernieuwd. Daarbij worden er aanpassingen doorgevoerd zodat het gebouw beter aansluit op het onderwijs. Tegelijk met het schoolgebouw wordt ook het plein aangepakt. Deze renovatie voeren we uit binnen een taakstellend budget waarbij Meerbouw verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het onderhoud voor 20 jaar en waarbij we de energieprestaties voor 20 jaar garanderen.

Vanuit mijn rol als projectleider schrijf ik wekelijks een update over de voortgang en blikken we vooruit naar de week erna. In hoog tempo heeft ons team het ontwikkelingstraject doorlopen en in hoog tempo zullen we deze renovatie uitvoeren.

Zo was het...